Menu

Průzkumně-rušicí systémy

Rádiový průzkum a sledování

  • SYMON Stationary

    Stacionární systém rádiového průzkumu a sledování

  • SYMON Mobile

    Mobilní systém rádiového průzkumu a sledování

  • SYMON Portable

    Přenosný systém rádiového průzkumu a sledování

  • SYMON Collector

    Výstražný bezobslužný systém rádiového průzkumu a sledování

  • SYMON Craft

    Vzdušný systém rádiového průzkumu a sledování

  • SYMON SW

    Aplikace podpory rádiového průzkumu, sledování a rušení

  • AKRS

    Aplikace analýzy a klasifikace rádiových signálů

Rádiové rušení

Bezpečnost

  • JUPITER

    Mobilní operační, spojovací a monitorovací centrum

  • C2VAN

    Mobilní velitelské, spojovací a monitorovací centrum

  • INCREMO

    Zásahový vozidlový systém

  • C4S

    Platforma podpory velení, řízení a koordinace silových složek

  • C2AP

    Aplikace podpory velení, řízení a integrovaných lokalizačních služeb

  • REDBAC

    Aplikace podpory výkonu služby

Bezosádková pozemní vozidla

Setkání pracovní skupiny EOD oživilo představení nových rušičů společnosti URC Systems

16. 9. 2014

Mezinárodní pracovní skupina EOD (Explosive Ordnance Disposal) vznikla již v roce 1972. Dnes spojuje pracovníky jednotek, které bojují s hrozbami tzv. nástražných výbušných systémů (NVS) z 57 zemí světa.

Patnáctá výroční konference pracovní skupiny se konala v České republice 16. září 2014 v prostorách Ministerstva vnitra a sešli se na ní zástupci z Belgie, Kanady, Dánska, Estonska, Francie, Hongkongu, Kosova, Maďarska, Irska, Norska, Rumunska, Singapuru, Slovenska, Španělska, Švédska, Švýcarska, Nizozemí, Turecka, Velké Británie a USA. Svojí účastí potvrdili významnost setkání také zástupci Interpolu, NATO a námořnictva USA (US NAVY).

Společnost URC Systems u takové události nemohla chybět. Letos přišla s prezentací, ve které představila nové rušící systémy, které slouží k ochraně pyrotechniků a jednotek ohrožených dálkově odpalovanými nástražnými výbušnými systémy (NVS).

V první řadě se na promítacím plátně objevil přenosný ochranný rušič STAR Manpack C.

Ve fázi přiblížení pyrotechnika k NVS a jeho následné deaktivaci, vytváří rušič ochrannou bublinu, v které ruší signál útočníka a znemožňuje tak dálkovému odpálení NVS. STAR Manpack C je uznán jako univerzální kompaktní a účinný prostředek k ochraně pyrotechniků.

Velkou novinkou byl konvojový rušič STARV V 870 instalovaný ve vozidle Toyota Land Cruiser (možnost pancéřování na stupeň BR6), který účinně ochrání konvoj převážející až 15 lidí. Tento systém je zvláště vhodný pro ochranu při převozu VIP osob. Stejně jako důležité osoby ale ochrání právě jakýkoli pyrotechnický tým, který potřebuje do blízkosti výbušného systému (NVS) dovézt vybavení. Tento rušič zajišťuje oblast v okolí konvoje 3 aut. Pokud jednotka vozidlo opustí, pokračuje v náročném terénu s přenosným rušičem STAR Manpack C, který pyrotechniky ochrání při jejich práci, dokud hrozbu exploze nezneškodní.

S těmito produkty letos společnost URC Systems prohloubila dosavadní vztahy s dosavadními partnery, kteří do Prahy také přijeli. „Máme radost, že se nám v minulých letech podařilo dovést naše produkty do této podoby. Hlavním přínosem setkání pro nás bylo navázání nových vztahů a získání nových poznatků ze světa aktuálních hrozeb asymetrického boje. Díky tomu můžeme naše systémy nadále přizpůsobovat a zvyšovat tak jejich efektivitu při ochraně lidských životů,“ říká Ing. Milan Janíček, Ph.D., který společnost na setkání EOD zastupoval. S těmito slovy se už teď těšíme, co přinese příští ročník.

© URC Systems, spol. s r.o., 2024